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IAG JAPAN JAN 2021 64 “After we gradually became familiar with and met these standards, our desserts were ready to go further out of Macau. We have now opened four branches in Hong Kong, all starting from here,” Iu says proudly. Chak In Kei boss Ivan Cheong also strongly agrees. Founded in 1944, Chak In Kei specializes in making the traditional Macau street snack egg waffles. When the 28-year-old Cheong took over from his grandparents, he had already determined to give the brand a makeover. “Broadway has helped us a lot in terms of publicity and events so that we were able to make a name for ourselves quickly,” Cheong offers. “We now have opened seven stalls in Macau, and currently have been approached by the Osaka government and a big shopping mall in Guangzhou, inviting us to open there. “We entered this rapid development track after moving in here. Thanks to Broadway, it may be possible to open stalls in other places. “This cooperation is an opportunity for me. Young entrepreneurs are not necessarily renting shops in a rich and crowded place. The success here includes the creation of a healthy ecology. Here is a place to park, and everyone can buy egg waffles after meals or before they go to see movies or performances. There are very few opportunities to be in the right place at the right time like this.” Most of Macau’s SMEs have been heavily affected by COVID-19. To support the local community in prevention and other efforts against COVID-19, GEG has also rolled out an array of practical initiatives, including having waived the fixed rental fee for all GEG tenants from February to June 2020. For this, Lei and Iu were very grateful, as rent occupies a considerable part of their day-to-day costs. Lei said that at the height of the pandemic, turnover fell by between 80% and 90%, and even during the final months of 2020 was down by between 50% and 60%. は、食品トレーサビリティ研修およびCIEH食品安全認定中級(レベ ル3)研修コースに参加するための全額支援が提供された。 「これらの基準に詳しくなり、クリアするようになると、当社のデ ザートはマカオ以外にも出荷されるようになった。ブロードウェイ から広がっていく形で、現在は香港に4軒の支店を出店している」 と、イウ氏は誇らしげに語った。 レストラン、チャク・イン・ケイのオーナーであるアイバン・チョン 氏も、同じことを感じている。同店の創立は1944年。マカオの伝統 的な露店菓子、エッグワッフルの専門店だ。当時28歳のチョン氏が 祖父からこの事業を引き継いだとき、同氏はすでにブランドをイメ ージチェンジしようと心に決めていた。 「ブロードウェイは宣伝やイベントの面で大変有利なので、すぐ に有名になることができた」と、チョン氏は言う。「これまでにマカオ に7店舗を出店し、現在は大阪府や広州の大型ショッピングモール から出店の打診を受けている。 ここへ移転してから、この急展開の流れに進んだ。ブロードウェ イのおかげで、他の場所でも支店を開けるかもしれない。 この協力は、私にとってチャンスである。若手起業家らは、必ず しも豊かで混雑した場所で店舗を借りているわけではない。ここ での成功は、健全な環境の創出も含まれる。ここは駐車でき、食後 あるいは映画や演劇を見に行く前に、皆でエッグワッフルを買うこ とができる。今回のように、適切なタイミングで適切な場所に出店 できる機会はほぼない」。 マカオの中小企業のほとんどが、新型コロナウイルス感染症で 大打撃を受けた。その予防などで地域社会を支援するべく、GEG は2020年2月から6月までの間、全テナントの固定賃料を無料にす るなど、実践的な取り組みを展開してきた。賃料が日々の経費の 大部分を占めていることから、レイ氏とイウ氏は、この件に深く感 謝しているという。 レイ氏曰く、新型コロナウイルス感染症の感染拡大のピークで は、ターンオーバーが80%〜90%低下し、2020年最後の数カ月間 でさえも50%〜60%低下した。 「賃料の軽減措置のおかげで、当店の負担は大幅に減った」と、 レイ氏は言う。 「我々も同じ」と、イウ氏。「この軽減措置は救済であり、生き残 ることができた」。 FEATURES
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